Hiša Druženja se predstavi

Hiša Druženja je nov prostor za ohranjanje tradicije druženja. V njej s pomočjo različnih vsebin, delavnic in dogodkov ponujamo nova doživetja ter obujanje starih običajev. Izkoristite priložnost za nekoliko drugačen teambuilding, izlet, druženje in nas obiščite.

Kje se nahajamo? Najdete nas na Rakovniku pri Šentrupertu na Dolenjskem, v čudovitem novem ambientu, ki ga odlikujejo kamen, les in steklo. Ob toplejših dnevih pa je druženje možno tudi na ograjenem vrtu ali pod bližnjim kozolcem, ki skupaj tvorijo celoto.

Druženje nas povezuje in hkrati bogati.

Kulinarika in Vino

Društvo vinogradnikov Šentrupert bo poskrbelo, da boste pri nas spoznali pristna dolenjska vina, na degustaciji in predstavitvi Dobrot Dolenjske pa boste lahko poizkusili izvrstne izdelke lokalnih pridelovalcev hrane.

Kuharske delavnice

Vas zanima, kako pripraviti jedi v krušni peči? Udeležite se naše kuharske delavnice za pripravo jedi iz krušne peči, kjer boste izvedeli trike in skrivnosti za pripravo krušne peči ter jedi v njej. V pomoč pri tem pa vam bo tudi knjižica z recepti. Po delavnici pa si oglejte razstavo Gostilne v Mirnski dolini nekoč.

Kreativne delavnice

Igre in ustvarjanje

Da je človek popoln samo takrat, ko se igra, je menil Friedrich Schiller. Udeležite se ene izmed delavnic, ki smo jih pripravili za vas: stare gostilniške igre, igre naših prednikov, izdelava fotografij na lesu. Delavnice so lahko tudi odlična ideja za team buildinge na nekoliko drugačen način.

Vandranje

Vabimo vas, da si Mirnsko dolino ogledate na malo drugačne načine: S kolesom po Mirnski dolini – pripravili smo nekaj zanimivih itinerarjev za aktivna doživetja, Od kmeta do kmeta – izkoristite obisk Hiše druženja za nakup pridelkov tam, kjer jih pridelujejo (zelenjava, meso in mesni izdelki, moka in izdelki iz žit, kvalitetna olja in semena, ipd.), S konjem okrog Šentruperta – za ljubitelje jahanja smo pripravili nekaj predlogov jahalnih tur.

Druženje nas povezuje in hkrati bogati.